Lekkere BBQ recepten

Je bent op zoek naar lekkere BBQ recepten, simpele BBQ recepten of snelle BBQ recepten maar ook recepten voor de BBQ om van te dromen. Elke week voegen we een nieuw kamado (dat is wat wij hebben van de redactie een mooie Bastard) BBQ recept toe. Of dat nu vegetarisch BBQ is, vlees, vis of schaaldieren. Lunch of een lekker uitgebreid diner of alles wat daar tussenin past. Bij ons wordt je geen pitmaster nee bij ons leer je echt BBQ-en met echte heldere recepten.

Lekker BBQ recepten speciaal voor een kamado

Als we het over producten hebben die een positieve invloed hebben op ons buitenleven, dan zijn het wel barbecues! Want wie houdt er nu niet van ontspannen bakken, braden, grillen en roken? Uiteraard worden barbecues het meest in de zomerperiode gebruikt, echter met een kamado BBQ kunt u eigenlijk in elk seizoen buiten koken daar deze goed afgesloten kunnen worden.

Lekker BBQ recepten speciaal voor een kamado

1. Een kamado keramische BBQ kan hitte zeer goed reguleren en vasthouden

Dit is het belangrijkste onderscheid met traditionele houtskool barbecues. De firebox, de binnenzijde, is een keramische pot die in de kamado zit. Aangezien keramiek hitte zeer goed kan vasthouden, is dit de ideale oven! Hierdoor blijven je kolen goed aan, en blijven ze op de juiste temperatuur.

2. Een kamado BBQ is volledig afsluitbaar

Ze zien er niet voor niets zo massief uit, ze zijn het ook! De kamado BBQ is zowel van onderen als van boven volledig afsluitbaar. Zo behoud je niet alleen de hitte, maar ook de rook én de lekkere barbecuesmaak!

3. Een kamado is veelzijdig: meer dan grillen alleen

Natuurlijk, een kamado houtskool BBQ is duurder dan een gewone grill. Maar je kunt er dan ook heel wat meer mee dan enkel een shaslickje grillen! En, bijkomend voordeel is dat een kamado veel minder houtskool verbruikt dan een gewone houtskool barbecue. Wat zijn de mogelijkheden:

Vlees of vis roken met een kamado: je kunt je kamado verhitten en op een lage temperatuur houden. Dit kan met een gewone BBQ niet. Op lage temperatuur kun je vervolgens rustig een stuk vlees of vis roken, met behulp van rookschips / houtsnippers.

Slow cooking (langzaam garen) met een kamado: Een rosbief garen, of pulled pork maken? Dat doe je met slow cooking. Je verhit de kamado op relatief lage temperatuur (±100-110 graden) en gaart het vlees geleidelijk aan gaar.

Braden (ovengerechten) op een kamado: Door de sluiting werkt je kamado BBQ ook perfect als oven. Zet je gerecht in een aardewerken schaal op je grillrooster, sluit de kamado en klaar is kees. Ook hier weer geen verlies van smaak, wat je vlees, vis of ander ovengerecht goed zal doen!

Grote stukken vlees grillen op een kamado: Door het hoge deksel van een kamado is deze ideaal voor grotere stukken vlees of vis. Denk aan een stuk buikspek of een hele kip.

Stomen op een kamado: Doordat je je etenswaren van het directe vuur kunt houden, kun je deze ook gaarstomen. Platesetter erop en stomen maar.

Bakken in een kamado: Je kunt van alles bakken op je kamado, denk aan brood. Van hele broden tot aan naanbrood of wraps, je brood zal een overheerlijke smaak krijgen.

4. Een kamado is geschikt voor elk seizoen

Doordat je de kamado barbecue goed kunt afsluiten kun je ook rustig bakken en braden als het weer wat minder is. Zeker als je de plate setter gebruikt of gaat roken hoef je er dan niet de hele tijd naast te staan. Maar..wel timen natuurlijk!

5. Een kamado is gemaakt van hoogwaardige materialen

Last but not least, de meeste kamado’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als gietijzer en RVS. Het is dan ook de bedoeling dat uw kamado jaren meegaat! De meeste kamado’s hebben een garantietermijn van maar liefst 5 jaar, de budgetmodellen doorgaans 2. Kijk dus goed naar de gebruikte materialen als u een kamado gaat kopen.

Menu