Een heerlijk recept: Tortellini caprese salade
Bereidingstijd: Ongeveer 20 - 25 minuten
Dank aan: David

3 personen

20 - 25 minuten

Italiaans

Lunch

Recept:

Tortellini caprese salade

Is het warm en heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Deze tortellini caprese salade is dan heerlijk! Makkelijk te maken en in 20-25 minuten klaar. Je kunt deze tortellini salade ook bij een barbecue serveren. Tussen onze pasta recepten vind je overigens nog veel meer lekkere pastasalades! Van nog wat pastasalades met tortellini in de hoofdrol tot pastasalades hawai en een pastasalade kip pesto. Aan de slag Kook de tortellini volgens de instructies op het pak. Giet de tortellini af, voeg een scheutje olie toe en laat even afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een pan…

Recept:

Tortellini caprese salade

Is het warm en heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Deze tortellini caprese salade is dan heerlijk! Makkelijk te maken en in 20-25 minuten klaar. Je kunt deze tortellini salade ook bij een barbecue serveren. Tussen onze pasta recepten vind je overigens nog veel meer lekkere pastasalades! Van nog wat pastasalades met tortellini in de hoofdrol tot pastasalades hawai en een pastasalade kip pesto.

Aan de slag

Kook de tortellini volgens de instructies op het pak. Giet de tortellini af, voeg een scheutje olie toe en laat even afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze goudbruin zijn. Let op: dit kan heel snel gaan! Snijd de mozzarella, (geroosterde) paprika en tomaten in stukjes. Voeg de pesto en pijnboompitten toe aan de tortellini en meng door elkaar. Voeg daarna de mozzarella, paprika, tomaat, sla en een snufje peper toe. Meng alles door elkaar en eet de salade lauwwarm of koud. Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met zelfgemaakte croutons door de salade. Hoe je zelf croutons maakt kun je vinden in ‘zelf croutons maken‘.

Bereidingswijze

Kook de tortellini volgens de instructies op het pak. Giet de tortellini af, voeg een scheutje olie toe en laat even afkoelen.

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze goudbruin zijn.

Snijd de mozzarella, (geroosterde) paprika en tomaten in stukjes. Voeg de pesto en pijnboompitten toe aan de tortellini en meng door elkaar. Voeg daarna de mozzarella, paprika, tomaat, sla en een snufje peper toe.

Meng alles door elkaar en eet de salade lauwwarm of koud.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Tortellini caprese salade. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Tortellini caprese salade

Ingredienten

250 gr tortellini
2 tomaten
1 bol mozzarella
75 gr sla bijv rucola of veldsla
1-2 geroosterde paprika's
3 el pesto
2 el pijnboompitten
2 el pijnboompitten

Benodigdheden

Schaal
Bestel om op te scheppen

Of deel Tortellini caprese salade recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu