Een heerlijk recept: Super snel sappige spareribs maken
Bereidingstijd: Ongeveer 1 uur
Dank aan: David

4 - 8 personen

1 uur

Mild tot pittig

BBQ avond

Recept:

Super snel sappige spareribs maken

Iedereen welt wel eens een lekker goed en zeker sappige spareribs eten. Hoe doe je dat als je geen 321 methode wilt doen en dus geen uren in de keuken wilt staan. heel simpel, kook je sparribs even voor met je rub en al mee in het water. Zorg dat je vlees lekker de rub kan inzuigen. Voorkoken wordt op neergekeken binnen de barbecue gemeenschap en als het niet hoeft dan moet je het ook lekker laten. Er zullen maar weinig restaurants zijn die niet voorgekookte spareribs serveren. En wees nou eerlijk. Je hebt ze altijd met smaak gegeten. En…

Recept:

Super snel sappige spareribs maken

Iedereen welt wel eens een lekker goed en zeker sappige spareribs eten. Hoe doe je dat als je geen 321 methode wilt doen en dus geen uren in de keuken wilt staan. heel simpel, kook je sparribs even voor met je rub en al mee in het water. Zorg dat je vlees lekker de rub kan inzuigen. Voorkoken wordt op neergekeken binnen de barbecue gemeenschap en als het niet hoeft dan moet je het ook lekker laten. Er zullen maar weinig restaurants zijn die niet voorgekookte spareribs serveren. En wees nou eerlijk. Je hebt ze altijd met smaak gegeten.

En als je het dan toch doet, doe het dan goed. Voorkoken doe je in een marinade. Wees lekker scheutig, zodat je de spareribs in de marinade met slechts een beetje water hoeft te koken. Net genoeg om ze kopje onder te laten gaan. Hoe meer water in verhouding tot de hoeveelheid marinade, hoe meer smaak je verliest. Een kooktijd van 30 minuten volstaat. Laat de ribs afkoelen in het vocht met de deksel schuin op de pan. Het barbecueën kan nu direct boven een niet te heet vuur en de ribs zijn in een minuut of 10 klaar.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Super snel sappige spareribs maken. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Super snel sappige spareribs maken

Ingredienten

3 a 4 ribs varkensvlees
3 el zout
Je eigen rub
2 el suiker
Peper

Benodigdheden

Kamado BBQ
Scaal
Folie
Water

Of deel Super snel sappige spareribs maken recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu