Een heerlijk recept: Rolo banaan van de BBQ
Bereidingstijd: Ongeveer 5 minuten
Dank aan: David

4 personen

5 minuten

Zoet

Dessert

Recept:

Rolo banaan van de BBQ

Via Instagram kregen we een tijdje geleden heel veel lekkere tips en ideeën om te proberen op de barbecue. Iets dat veel genoemd werd, was een banaan gevuld met Rolo. Aangezien we alles hiervoor in huis hadden, je hebt namelijk alleen bananen en Rolo snoepjes nodig, gingen we het zelf maar eens proberen. Lekker en simpel hoor! We kregen ook nog de tip dat je wat rum of licor 43 kan toevoegen. Toch liever een ander toetje? Bekijk hier al onze andere desserts. Zelf thuis een Rolo bannaan maken Aangezien dit het toetje is, gaan we er maar even van…

Recept:

Rolo banaan van de BBQ

Via Instagram kregen we een tijdje geleden heel veel lekkere tips en ideeën om te proberen op de barbecue. Iets dat veel genoemd werd, was een banaan gevuld met Rolo. Aangezien we alles hiervoor in huis hadden, je hebt namelijk alleen bananen en Rolo snoepjes nodig, gingen we het zelf maar eens proberen. Lekker en simpel hoor! We kregen ook nog de tip dat je wat rum of licor 43 kan toevoegen. Toch liever een ander toetje? Bekijk hier al onze andere desserts.

Zelf thuis een Rolo bannaan maken

Aangezien dit het toetje is, gaan we er maar even van uit dat de barbecue nog warm is. De stap van het aansteken van de barbecue slaan we dus even over. De barbecue staat vast al aan of is net aan het uitdoven. In dat laatste geval kan je dit ‘recept’ nog steeds klaarmaken, als je een barbecue met deksel hebt die nog lang heet blijft.

Snijd de bananen over de lengte in, maar snijd ze niet helemaal door. Vul de bananen met een aantal Rolo snoepjes. Leg de bananen vervolgens met de open kant naar boven, 10-15 minuten op het rooster van de barbecue met de klep dicht. Zodra de snoepjes zijn gesmolten en de banaan lekker zacht is, is de rolo banaan klaar. Serveer eventueel met een bolletje ijs en smullen maar. Je kunt ook nog wat aluminiumfolie onder de bananen leggen om te zorgen dat ze beter blijven staan/makkelijker loskomen van het rooster.

Tip: Geen Rolo in huis? Je kunt ook gewoon stukjes chocola of chocolade vlokken gebruiken, ook lekker!

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Rolo banaan van de BBQ. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Rolo banaan van de BBQ

Ingredienten

4 bananen
2 rolletjes rolo

Benodigdheden

aluminiumfolie

Of deel Rolo banaan van de BBQ recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu