Een heerlijk recept: Rijstsalade met gerookte kip en spekjes
Bereidingstijd: Ongeveer 20 minuten
Dank aan: David

2 personen

20 minuten

eigen smaak

Hoofdgerecht

Recept:

Rijstsalade met gerookte kip en spekjes

Oeeeeh rijstsalades, ik vind ze heerlijk! Net zoals een pastasalade en een couscoussalade. Het liefst maak ik altijd een lekkere grote kom, zodat ik de volgende dag ermee kan lunchen. Deze rijstsalade met gerookte kip en spekjes smaakt heerlijk op een zomerse dag als lichte maaltijd of als bijgerecht bij de BBQ. De lekkerste rijstsalades hebben we in een artikel op een rij gezet. Kook de rijst volgens de instructies op het pak en laat daarna afkoelen. Bak de spekjes in een koekenpan (zonder olie) krokant. Laat ze daarna even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje. Snijd de tomaten…

Recept:

Rijstsalade met gerookte kip en spekjes

Oeeeeh rijstsalades, ik vind ze heerlijk! Net zoals een pastasalade en een couscoussalade. Het liefst maak ik altijd een lekkere grote kom, zodat ik de volgende dag ermee kan lunchen. Deze rijstsalade met gerookte kip en spekjes smaakt heerlijk op een zomerse dag als lichte maaltijd of als bijgerecht bij de BBQ.

De lekkerste rijstsalades hebben we in een artikel op een rij gezet.

Kook de rijst volgens de instructies op het pak en laat daarna afkoelen. Bak de spekjes in een koekenpan (zonder olie) krokant. Laat ze daarna even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje. Snijd de tomaten in bosuien in stukjes, net zoals de gerookte kip. Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar. Je kunt de rijstsalade lauwwarm eten of in de koelkast zetten en lekker koud eten.

Tip: als je deze rijstsalade als hoofdmaaltijd eet dan is dit recept goed voor circa 2 personen. Serveer je het als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue, dan is het goed voor circa 3-4 personen.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Rijstsalade met gerookte kip en spekjes. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Rijstsalade met gerookte kip en spekjes

Ingredienten

175 gr rijst bijv zilvervlies rijst of witte rijst
75 gr spekreepjes
150 gr gerookte kip
2 bosuien
50 gr rucola
2 el roomkaas met kruiden
tomaten
1 el basilicum
zwarte peper

Benodigdheden

BBQ
Rijstpan

Of deel Rijstsalade met gerookte kip en spekjes recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu