Een heerlijk recept: Honing kip spiesjes
Bereidingstijd: Ongeveer 35 minuten
Dank aan: David

4 personen

35 minuten

zoet

Hoofdgerecht

Recept:

Honing kip spiesjes

Een tijd geleden hebben we een keer honingkip gemaakt, een recept dat nog steeds erg populair is. Nu we midden in het barbecue seizoen zitten, is het de tijd voor een lekkere variatie op dit recept en zie hier de honing kip spiesjes van de bbq. Dus ik zou zeggen, steek de barbecue maar vast aan en duik de keuken in om deze lekkere spiesjes voor te bereiden. Bekijk hier onze andere barbecue recepten. Steek de barbecue aan en stook de temperatuur op tot 180-200 graden. Maak ondertussen de marinade voor de kip. Meng de honing, sojasaus, hoisin saus en…

Recept:

Honing kip spiesjes

Een tijd geleden hebben we een keer honingkip gemaakt, een recept dat nog steeds erg populair is. Nu we midden in het barbecue seizoen zitten, is het de tijd voor een lekkere variatie op dit recept en zie hier de honing kip spiesjes van de bbq. Dus ik zou zeggen, steek de barbecue maar vast aan en duik de keuken in om deze lekkere spiesjes voor te bereiden. Bekijk hier onze andere barbecue recepten.

Steek de barbecue aan en stook de temperatuur op tot 180-200 graden. Maak ondertussen de marinade voor de kip. Meng de honing, sojasaus, hoisin saus en olijfolie in een schaaltje door elkaar. Pers de teentjes knoflook boven het schaaltje uit en roer, samen met een snuf peper en Cayenne peper, door de marinade. Doe de kipfiletblokjes in de marinade en schep even goed door. Dek het schaaltje af met vershoudfolie en zet vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast. Snijd ondertussen de paprika en bosuitjes in stukken. Rijg de kip aan een paar spiesjes en wissel af met wat stukken paprika en bosui. Blijft er nog wat marinade achter in het bakje? Niet weggooien. Leg de spiesjes op de barbecue en sluit de deksel. Draai na een paar minuutjes de spiesjes om en smeer ze eventueel nog in met een dun laagje van de overgebleven marinade. Doe dan de deksel weer dicht en grill ook de andere kant mooi goudbruin.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Honing kip spiesjes. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Honing kip spiesjes

Ingredienten

500 gr kipfiletblokjes
4 el sojasaus
100 ml honing
3 tenen knoflook
1 el hoisin saus
1 el olijfolie
peper
0.5 tl cayennepoeder
4 bosuitjes
1 puntpaprika

Benodigdheden

Of deel Honing kip spiesjes recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu