Een heerlijk recept: Hassleback aardappel van de de BBQ
Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten
Dank aan: David

4 personen

15 minuten

eigen smaak

Hoofdgerecht

Recept:

Hassleback aardappel van de de BBQ

Als hier in huis, nouja niet echt ín huis natuurlijk, de barbecue aangaat, dan staat er ook altijd wel iets van aardappel op tafel. De ene keer is dat een lekkere zelfgemaakte aardappelsalade, de andere keer een gepofte aardappel met kaas en roomboter en laatst was het een lekkere hasselback aardappel van de bbq. Klik hier voor nog veel meer lekkere barbecue recepten. Begin met het aansteken van de barbecue. Stook de barbecue op tot 200-220 graden en maak hem gereed voor een indirecte bereiding door het plaatsen van deflector/plate setter/hitte schild. Mix in een schaal de kruiden door de…

Recept:

Hassleback aardappel van de de BBQ

Als hier in huis, nouja niet echt ín huis natuurlijk, de barbecue aangaat, dan staat er ook altijd wel iets van aardappel op tafel. De ene keer is dat een lekkere zelfgemaakte aardappelsalade, de andere keer een gepofte aardappel met kaas en roomboter en laatst was het een lekkere hasselback aardappel van de bbq. Klik hier voor nog veel meer lekkere barbecue recepten.

Begin met het aansteken van de barbecue. Stook de barbecue op tot 200-220 graden en maak hem gereed voor een indirecte bereiding door het plaatsen van deflector/plate setter/hitte schild. Mix in een schaal de kruiden door de olijfolie. Pers de teentjes knoflook boven het kruidenmengsel en roer er vervolgens doorheen. Maak de aardappels schoon, maar laat ze in de schil. Snijd aan de onderkant een dun plakje van de aardappel af, zodat hij stabiel kan blijven staan. Maak nu, met een mes, inkepingen van ongeveer 0,5 cm dikte in de aardappel en zorg ervoor dat je de aardappel niet doorsnijdt.

Leg de aardappels in een gietijzeren pan of in een bakje van aluminium en smeer de aardappels in met ongeveer de helft van de kruidenolie. Probeer ook zoveel mogelijk kruidenolie tussen de inkepingen te smeren. Zet de aardappels nu voor circa 30 minuten op de barbecue. Smeer de aardappels na 30 minuten nog eens in met kruidenolie. Laat de aardappels nog 15 minuten op de barbecue staan. Rasp dan wat (parmezaanse) kaas eroverheen, nog even 10-15 minuten op grill en dan is het tijd om de hasselback aardappel van de bbq op tafel te zetten.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Hassleback aardappel van de de BBQ. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Hassleback aardappel van de de BBQ

Ingredienten

4 grote aardappels
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 tl tijm
1 tl paprikapoeder
1 tl salieblad
0.5 tl cayennepeper
geraspte (parmezaanse) kaas

Benodigdheden

Gietijzeren pan
BBQ

Of deel Hassleback aardappel van de de BBQ recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu