Een heerlijk recept: Griekse gehaktspies van de BBQ
Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten
Dank aan: David

2 personen

15 minuten

Grieks

Hoofdgerecht

Recept:

Griekse gehaktspies van de BBQ

Als wij gaan barbecuen liggen er vaak wel een paar lekkere spiesjes op de grill. Vorig jaar hebben we voor het eerst de moink ballen geprobeerd, een blijvertje hoor! Maar wat variatie kan ook zeker geen kwaad en nu we dit jaar helaas niet naar Griekenland op vakantie gaan, halen we Griekenland maar hiernaartoe met deze Griekse gehaktspies van de BBQ. Lekker met een Griekse salade, wat groente en brood met smeersels. Steek de barbecue aan en laat lekker op temperatuur komen. Snipper ondertussen de ui, snijd de teentje knoflook fijn en snijd de paprika’s in grote stukken. Meng in…

Recept:

Griekse gehaktspies van de BBQ

Als wij gaan barbecuen liggen er vaak wel een paar lekkere spiesjes op de grill. Vorig jaar hebben we voor het eerst de moink ballen geprobeerd, een blijvertje hoor! Maar wat variatie kan ook zeker geen kwaad en nu we dit jaar helaas niet naar Griekenland op vakantie gaan, halen we Griekenland maar hiernaartoe met deze Griekse gehaktspies van de BBQ. Lekker met een Griekse salade, wat groente en brood met smeersels.

Steek de barbecue aan en laat lekker op temperatuur komen. Snipper ondertussen de ui, snijd de teentje knoflook fijn en snijd de paprika’s in grote stukken. Meng in een bakje de gedroogde kruiden door elkaar. Breng het gehakt op smaak met de kruiden. Meng vervolgens een ei, de ui en knoflook door het gehakt. Mocht het gehakt iets te nat zijn om mooie stevige balletjes van te draaien? Voeg dan wat paneermeel toe. Draai nu circa 25 balletjes van het gehakt. Rijg de balletjes aan spiesen en doe er ook wat stukken paprika tussen. Grill de Griekse gehaktspiesen in 8-10 minuten gaar.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Griekse gehaktspies van de BBQ. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Griekse gehaktspies van de BBQ

Ingredienten

500 gr gehakt
2 tenen knoflook
2 paprika's
1 rode ui
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 tl oregano
0.5 tl cayennepoeder

Benodigdheden

GRill
BBQ

Of deel Griekse gehaktspies van de BBQ recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu