Een heerlijk recept: Aardappelspies van de BBQ
Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten
Dank aan: David

4 - 8 personen

15 minuten

Italiaans

Hoofdgerecht

Recept:

Aardappelspies van de BBQ

Er hoeft niet altijd alleen maar vlees aan te pas te komen tijdens een gezellig avondje barbecuen. Deze aardappelspies van de bbq met courgette, rode ui en tijm is ook echt een aanrader om op de grill te leggen. Leg de spiesjes samen met de moink ballen of de kippenvleugels van de bbq op het rooster en maak er nog een lekkere salade bij! Steek de barbecue aan en laat deze op temperatuur komen, ongeveer 180-200 graden. Maak de barbecue vervolgens klaar voor een indirecte bereiding door een Plate setter/heat deflector te gebruiken. Spoel de krieltjes schoon onder de kraan…

Recept:

Aardappelspies van de BBQ

Er hoeft niet altijd alleen maar vlees aan te pas te komen tijdens een gezellig avondje barbecuen. Deze aardappelspies van de bbq met courgette, rode ui en tijm is ook echt een aanrader om op de grill te leggen. Leg de spiesjes samen met de moink ballen of de kippenvleugels van de bbq op het rooster en maak er nog een lekkere salade bij!

Steek de barbecue aan en laat deze op temperatuur komen, ongeveer 180-200 graden. Maak de barbecue vervolgens klaar voor een indirecte bereiding door een Plate setter/heat deflector te gebruiken. Spoel de krieltjes schoon onder de kraan en kook ze vervolgens vijf minuten voor in een pan met water. Snijd de rode uien in stukken en de courgette in halve plakjes van ongeveer 1 cm dikte. Meng in schaaltje de olijfolie met de kruiden. Rijg de krieltjes, de rode ui en courgette aan de spiesjes. Smeer daarna in met een klein beetje kruidenolie en bestrooi met wat zout en peper. Leg de aardappelspiesjes op het rooster van de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin. Smeer eventueel tussendoor nog een keertje in met een beetje kruidenolie.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Aardappelspies van de BBQ. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Aardappelspies van de BBQ

Ingredienten

500 gr krieltjes
3 el olijfolie
0.5 courgette
2 rode uien
1 tl tijm
0.5 tl knoflookpoeder
Zout en peper

Benodigdheden

Spiezen
BBQ

Of deel Aardappelspies van de BBQ recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu