Een heerlijk recept: Gegrilde perzik van de BBQ
Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten
Dank aan: David

4 personen

15 minuten

Zoet

Dessert

Recept:

Gegrilde perzik van de BBQ

Bij barbecuen denken we (zelf in ieder geval) vaak aan vlees, vis en groente. Maar je kunt ook een heel lekker nagerechtje op de barbecue maken. Zo maken we zelf vaak deze gepofte appels met mascarpone, net een soort warme appeltaartjes. Maar afgelopen week zijn we aan de slag gegaan met deze gegrilde perzik van de bbq, lekker met een bolletje ijs. Heel simpel, maar wel een erg leuke afsluiter van een gezellig avondje barbecuen. Bekijk hier onze andere barbecue recepten. Aangezien dit vooral een nagerechtje is, gaan we er even van uit dat de barbecue al een tijdje aan…

Recept:

Gegrilde perzik van de BBQ

Bij barbecuen denken we (zelf in ieder geval) vaak aan vlees, vis en groente. Maar je kunt ook een heel lekker nagerechtje op de barbecue maken. Zo maken we zelf vaak deze gepofte appels met mascarpone, net een soort warme appeltaartjes. Maar afgelopen week zijn we aan de slag gegaan met deze gegrilde perzik van de bbq, lekker met een bolletje ijs. Heel simpel, maar wel een erg leuke afsluiter van een gezellig avondje barbecuen. Bekijk hier onze andere barbecue recepten.

Aangezien dit vooral een nagerechtje is, gaan we er even van uit dat de barbecue al een tijdje aan is. Het stapje steek de barbecue aan en stook hem op, slaan we dus even over. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Smeer het vruchtvlees in met een beetje honing. Leg dan de perziken op het rooster van de barbecue met het vruchtvlees naar beneden. Sluit de deksel van de barbecue en laat de perziken circa 5-10 minuten grillen, totdat ze lekker zacht zijn en er een mooie grilstreep is verschenen. Let wel op dat de perziken niet verbranden, dat kan door de honing iets sneller gaan namelijk. Haal de perziken van het rooster en serveer ze direct met een snufje kaneel en een bolletje kaneelijs.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Gegrilde perzik van de BBQ. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Gegrilde perzik van de BBQ

Ingredienten

4 perziken
2 el honing
4 bolletjes (kaneel)ijs
kaneel

Benodigdheden

Of deel Gegrilde perzik van de BBQ recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu