Een heerlijk recept: Caprese burger van de BBQ
Bereidingstijd: Ongeveer 30 minuten
Dank aan: David

2 personen

30 minuten

Gemiddeld

Hoofdgerecht

Recept:

Caprese burger van de BBQ

Gek op Italiaans eten? Maak dan de caprese burger! Je kunt de burger gewoon bakken in een (grill)pan of op de barbecue. Net waar jij zin in hebt ;). Haal met deze caprese burger de Italiaanse sfeer in huis! Als je Italiaanse bollen hebt die afgebakken moeten worden in de oven, begin je met het voorverwarmen van de oven. Doe daarna het gehakt in een kom, voeg de Italiaanse kruiden, het ei en een snufje zout en peper toe. Meng dit door elkaar en voeg daarna het paneermeel toe. Meng het gehakt nogmaals door elkaar. Als het gehaktmengsel nog iets…

Recept:

Caprese burger van de BBQ

Gek op Italiaans eten? Maak dan de caprese burger! Je kunt de burger gewoon bakken in een (grill)pan of op de barbecue. Net waar jij zin in hebt ;). Haal met deze caprese burger de Italiaanse sfeer in huis!

Als je Italiaanse bollen hebt die afgebakken moeten worden in de oven, begin je met het voorverwarmen van de oven. Doe daarna het gehakt in een kom, voeg de Italiaanse kruiden, het ei en een snufje zout en peper toe. Meng dit door elkaar en voeg daarna het paneermeel toe. Meng het gehakt nogmaals door elkaar. Als het gehaktmengsel nog iets te ‘nat’ is, kun je wat extra paneermeel toevoegen. Vorm met je handen twee burgers.

Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes. Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de hamburgers circa 4 minuten per kant totdat ze van binnen gaar zijn. Snijd de Italiaanse bollen om en besmeer de binnenkan met pesto. Verdeel wat rucola over de pesto en leg hier een hamburger op. Daarna een paar plakjes tomaat en mozzarella. Bovenkant van het broodje erop en klaar!

Tip: ook lekker met wat pijnboompitjes.

Bereidingswijze

Als je Italiaanse bollen hebt die afgebakken moeten worden in de oven, begin je met het voorverwarmen van de oven.

Doe daarna het gehakt in een kom, voeg de Italiaanse kruiden, het ei en een snufje zout en peper toe. Meng dit door elkaar en voeg daarna het paneermeel toe. Meng het gehakt nogmaals door elkaar. Als het gehaktmengsel nog iets te ‘nat’ is, kun je wat extra paneermeel toevoegen. Vorm met je handen twee burgers.

Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes.

Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de hamburgers circa 4 minuten per kant totdat ze van binnen gaar zijn.

Snijd de Italiaanse bollen om en besmeer de binnenkant met pesto. Verdeel wat rucola over de pesto en leg hier een hamburger op. Daarna een paar plakjes tomaat en mozzarella.

Nog even dit: Wij hebben dit heerlijke recept gevonden via Lekker BBQ. David is de maker van deze mooie foto’s en de uitwerker van Caprese burger van de BBQ. Wil je reageren op dit heerlijk recept dan kan dit hier. Je kan ook je foto’s delen via de reacties of stuur ze op, je krijgt altijd een eervolle vermelding terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere

Caprese burger van de BBQ

Ingredienten

2 Italiaanse bollen
2 tl Italiaanse kruiden
2 Italiaanse bollen
1 ei
4 el paneermeel
2 handjes rucola
1 tomaat
2 el pesto
1 bol mozzarella

Benodigdheden

Schaal om de pesto ta maken
BBQ

Of deel Caprese burger van de BBQ recept met je vrienden:

Bekijk onze andere lekker BBQ recepten

Menu